mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

EU-OSHA foto natječaj, sigurnost i zaštita na radu

"Foto natječaj - Sigurnost i zdravlje na radnom mjestu"

EU-OSHA foto natječaj

Nakon uspjeha natječaja održanog 2009. godine, u kojemu je sudjelovalo više od 1.600 radova, Europska agencija za zdravlje i sigurnost na radu (EU-OSHA) pokrenula je drugi foto natječaj kojim nastoji proširiti svijest o tome koliko je važna sigurnosti i zaštita na radu.

"Ništa ne govori glasnije od fotografije koja potiče maštu, izaziva emocije i uvlači i fotografa i promatrača. Uzevši u obzir da se samo na području grupe EU-27 godišnje zabilježi više od 7 milijuna nezgoda i 20 milijuna slučajeva bolesti vezanih uz radno mjesto, ovaj natječaj trebao bi pripomoći u jačanju svijesti o sigurnosti i zdravlju na radu u cijeloj Europi i poduprijeti misiju EU-OSHA da europska radna mjesta postanu sigurnija, zdravija i produktivnija."

Foto natječajem, European Agency for Safety and Health at Work, poziva sudionike da predaju svoje radove, fotografije kojima se promiče sigurnost i zaštita zdravlja na radnom mjestu. Posebno je naglašena prevencija rizika. Cilj je pokazati kojim sve načinima poslodavci i zaposlenici mogu, zajedničkim naporom i sigurnosnim mjerama spriječiti broj ozljeda na radu i bolesti vezane uz radno mjesto. Najbolje foto radove odabrat će međunarodni žiri profesionalnih fotografa i stručnjaka, cijenjeni eksperti za područja zaštita zdravlja i sigurnost na radu.

“U posljednjih nekoliko godina u Europskoj uniji došlo je do širenja svijesti o sigurnosti i zdravlju na radu.” izjavio je Dr. Jukka Takala, direktor agencije EU-OSHA. “Ipak, treba još puno toga učiniti kako bismo radnike diljem Europe zaštitili od rizika i nesigurnosti na radnom mjestu. Ove godine pokrenuli smo drugo izdanje foto natječaja. Nadamo se dobiti pravi uvid u percepciju sigurnosti i zdravlja na radu u cijeloj Europi. Novost koju uvodimo, nagrada za mlade fotografe, trebala bi proširiti poruke o zaštiti na radu novim generacijama europskih zaposlenika, kako bi i oni sami bili sigurniji u godinama koje dolaze."

Misija Europske agencije za zdravlje i sigurnost na radu (EU-OSHA) je učiniti Europu sigurnijem, zdravijem i produktivnijem mjestom za rad. Agenciju je osnovala Europska unija kako bi se pripomoglo u širenju informacija o tome kako bi trebala izgledati zaštita zdravlja i sigurnost na radu. Sjedište agencije je u Bilbau, Španjolska. Agencija OSHA Europe nastoji poboljšati živote ljudi potičući protok tehničkih, znanstvenih i gospodarskih informacija između svih onih na koje se odnosi zaštita zdravlja i sigurnost na radu.

Zdrava radna mjesta najveća su informacijska kampanja o temi sigurnost i zaštita na radu. Provodi se u svim državama članicama EU, pa i šire, s ciljem promicanja sigurnosti radnih mjesta. Kampanjom koordiniraju EU-OSHA i partneri. Provodi se čitav niz aktivnosti u nacionalnim i europskim okvirima pod krilaticom "Zdravo radno mjesto. Dobro je za tebe. Dobro je za posao".

EU-OSHA - Pobjednik foto natječaja - Sigurnost na radu

Sigurnost i zaštita na radu - I nagrada PoljskaEU-OSHA zaprimila je više od 2.500 prijava pristiglih iz 36 europskih zemalja na drugom foto natječaju, koji je pozivao profesionalne i fotografe amatere da podijele svoja gledišta o sigurnosti i zdravlju na radnom mjestu.

Pobjedničku fotografiju – krupni plan ruku švelje na djelu – izabrao je međunarodni žiri profesionalnih fotografa i stručnjaka na polju zdravlja i sigurnosti, s obrazloženjem da je "čista jednostavnost fotografije prikazala sprječavanje rizika u svom najosnovnijem obliku."

Krzysztof Maksymowicz iz Poljske osvojio je prvu nagradu, koja mu je dodijeljena na sastanku o zdravim radnim mjestima održanom u Bilbau. Drugu nagradu osvojio je Isa Kurtt iz Turske za fotografiju "Odrasti".

Sigurnost i zaštita zdravlja na radu - EU-OSHA Kosanović III nagradaNa foto natječaju, europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA), u Bilbau Saša Kosanović osvojio je 3. nagradu za "Zlatno planiranje".

Sašina fotografija nastala je na rijeci Dravi, a čovjek na fotografiji jedan je od dva posljednja ispirača zlata na rijeci. Nekada je to bio težak ali dobro plaćeni posao. Za isprati jedan gram zlata bilo je potrebno ručno pretovariti kubični metar šljunka. U posljednjoj fazi ispiranja, zlato se od pijeska odvajalo korištenjem žive, što je bila značajna opasnost po zdravlje.

Ovdje možete pogledati ostale fotografije: foto natječaj EU-OSHA - Sigurnost i zaštita zdravlja na radu.

 

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu