mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

Sintetičke rukavice - Zaštitne rukavice

Zaštitne rukavice - Sintetičke rukavice - Impregnirane rukavice

Sintetičke rukavice, zaštitne rukavice sa podstavom ili bez, koriste se u poljoprivredi i ribarstvu, jednako kao i za čišćenje i održavanje zelenih površina. Kalup se direktno impregnira u posudu sa materijalom (impregnirane rukavice). Tako rukavica postaje vrlo mekana i omogućava izuzetan opip. Kolekcija VENITEX rukavice pruža široki izbor. Zaštitne rukavice od umjetnih materijala: prema tipu vlakna za izradu, načinu obrade, vrsti podstave i namjeni.

Gumene rukavice, prirodna guma pruža otpornost, a podstava od Jersey pamuka daje osjećaj udobnosti. Zaštitne rukavice od impregniranih materijala maksimalno su otporne na habanje i toplinu, a ipak savitljive. Prate anatomski oblik ruke, dugotrajne su i dobro prianjaju uz skliske predmete zbog hrapave strukture dlana. Za potrebe kemijske i naftne industrije impregnirane zaštitne rukavice su otporne na zrak i vodu, alkohol i deterđente, izolirane od niskih temperatura, otporne na kiseline i kemikalije.

Zaštitne rukavice koje nemaju podstavu namijenjene su prehrambenoj industriji, ličilačkim radovima, pranju rublja. Da bi ipak bile ugodne za nošenje s unutrašnje strane su obrađene česticama pamuka (flok). Taj postupak olakšava navlačenje i svlačenje rukavica i smanjuje znojenje. Za osobe sklone alergijama preporučuje se upotreba kloriranih zaštitnih rukavica.

Sintetičke impregnirane rukavice - Radne rukaviceNitrilne rukavice na pamučnoj podlozi dobro podnose visoke temperature, ulja i masnoće. Otporne su na habanje i imaju rebrastu manžetu. Radne rukavice od nitrila, bez podstave, otporne su na zrak i vodu, a do određenog stupnja podnose i visoku temperaturu. Za bolje upijanje znoja i udobnost, unutarnji dio obrađen je flokom.

Nitrex radne rukavice izvedene su od tanke niti, impregnirane, a unutarnji dio je kloriran - bez floka (tekstilnih dlačica). Dužina rukavica je 33 cm u veličinama 7,8,9,10 - jako povoljno. Plava boja namijenjena je za rad u prehrambenoj industriji, a bijela za rad u laboratorijima ili prehrambenoj industriji.

PVC rukavice na podlozi od Jersay pamuka imaju hrapavu strukturu radi boljeg prianjanja i akrilnu podstavu za zaštitu od hladnoće. Namijenjene su za teške radove.

Specijalne zaštitne sintetičke rukavice otporne na kemikalije, vrlo su otporne na ulja i naftne derivate. Imaju dobru izolaciju od niskih temperatura, otporne na alkohol, deterdžente i kiseline.

Zaštitne rukavice - Neoprenske rukaviceNeoprenske rukavice otporne su na habanje i visoke temperature. Neopren, kao materijal, spada u sintetičke gume - polikloropren. Izvrsna zaštita ruku od kemikalija, masnoća i hidrokarbonata. Zaštitne rukavice sa teksturiranim pojačanjem na dlanovima. Idealne za ribolov i ekstremno hladne zimske dane.

Materijal ne propušta vodu, izuzetno drži toplinu (čak i u tankom sloju), te ga često koriste ronioci kao i za potrebe lova i ribolova. Ove zaštitne rukavice, modernog su izgleda i dostupne, za razliku od prije više godina kada su bile jako skupe.

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu