mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

Kožne rukavice, zaštitne rukavice

 
Kožne rukavice - Zaštitne rukavice

Zaštitne rukavice - kožne rukavice izrađuju se od špalt kože (unutarnji sloj kože) ili od pune kože (vanjski sloj kože). Špalt koža je grublja i otpornija na mehaničke rizike i habanje. Prednost pune kože je fleksibilnost, udobnost i opip. Za radove u vlažnoj sredini koriste se zaštitne rukavice od pune goveđe kože, specijalno obrađene - vodootporna koža. Kod šivanja se koristi Kevlar konac, a neke kožne rukavice imaju podstavu od 100% Kevlar pletiva. Otporne su na rezanje, paranje i perforaciju.

Kožne radne rukavice, koje služe za opću namjenu, su izrađene od raznih vrsta pune kože. Svinjeća koža omogućuje koži disanje, janjeća koža pruža savitljivost i dobar osjećaj za opip, kao i kozja koža. Za opću namjenu služe kožne rukavice, goveđa puna koža, koje su otporne na habanje i trganje (američki kroj). Zaštitne rukavice u kombinaciji janjeće kože i tekstila (nadlanica od pamučne tkanine ili pamučnog pletiva) su udobne, prozračne, imaju ergonomski oblik i američki kroj.

Zaštitne rukavice - Kožne rukavice bez prstijuRadne rukavice od kozje i ovčje kože (finije, mekanije) dolaze samo u varijanti pune kože i koriste se za preciznije radove. Mekane su i savitljive. Kožne rukavice bez prstiju, pojačani dlan od janjeće kože, a nadlanica je pletivo od pamuka, služe za raznovrsnu namjenu.

Zaštitne rukavice od svinjske i goveđe kože mogu biti od pune kože ili od špalta, ali one od svinjske su puno mekše i savitljivije. U tehnologiji izrade koristi se Kevlar konac, poliesterska pjena, ali i EKO pristup (biljno štavljenje, korištenje bio pamuka i pakiranje od recikliranog kartona).

Kožne zaštitne rukavice za zavarivanje su neizostavni dio kompleta -zaštitna oprema za zavarivanje. Mogu biti izrađene od raznih vrsta kože. Zajedničko za varilačke rukavice je da su otporne na visoke temperature, otporne na plamen, toplinu i projekcije rastopljenog metala. Imaju dobru mehaničku otpornost.

Dlan zaštitne rukavice obrađuje se antitoplotnom obradom (THT). Imaju pamučnu podstavu od Jersey pamuka, visoku manžetu, a šavovi su prošiveni kevlar koncem. Kvalitetne varilačke rukavice moraju štititi ruke od opekotina u slučaju izravnog dodira s vrućim predmetom kao i od zračenja električnog luka (elektro zavarivanje) i mehaničkih povreda.

Kožne rukavice Thinsulate - Zimske rukavice

  • zaštitne rukavice vodoodbojne - puna koža
  • rukavice za opće rukovanje od pune kože
  • rukavice sa gornjištem od tkanine
  • zaštitne rukavice - špalt koža
  • zimske rukavice za zaštitu od hladnoće
  • zaštitne rukavice Docker
  • rukavice za zavarivanje
  • zaštitne rukavice za specifične radove

Zimske kožne rukavice za zaštitu od hladnoće (FBF50) izvedene su od pune goveđe kože, sa podstavom 3M Thinsulate, američki kroj. Rukavice thinsulate otporne su na vlagu i hladnoću i mogu se prati. Za opću namjenu u ponudi imamo zaštitne rukavice u kombinaciji goveđa špalt koža i tekstil sa podstavom od pamuka ili u izvedbi sa svinjećom kožom.Zaštitne rukavice - Kožne rukavice za zavarivanje

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu