mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

Novosti iz zaštite na radu

Novosti iz zaštite na radu

Pregled zanimljivih članaka na temu zaštita na radu, HTZ oprema - osobna zaštitna sredstva, zakonodavstvo - Zakon o zaštiti na radu, zaštita zdravlja na radu...Većinom novinski članak prenesen iz drugih tiskovina ili stručni članak. Povremeno i naš pisani članak - komentar na temu osobna zaštitna oprema, sigurnost i zaštita na radu.

Internet je izvrsno sredstvo za one koji su u potrazi za informacijama.

Pravni propisi zaštite na raduRado ćemo sa Vama podijeliti sve novosti iz zaštite na radu koje pronađemo. Korisne savjete, prijedloge, zanimljivosti...od svega po malo...Čitajući vijesti iz tiska ili na internetu, brže ćete doznati koje su nove obveze nastupile za poslodavce, koji se stručni i znanstveni skupovi održavaju ili što kaže Hrvatski sabor o zaštiti na radu. Kako bi bili spremni za nove izazove, bilo kao poslodavac ili zaposlenik, informacije iz područja zaštita na radu i zaštita zdravlja su od našeg zajedničkog interesa.

Zaštita na radu - Vijesti - Tisak - Mediji - Arhiva

 • Što propisuje Zakon o zaštiti na radu?
  Zakon o zaštiti na radu propisuje i uređuje sustav zaštite u RH. Opća načela prevencije i pravila zaštite na radu, obveze poslodavca, prava i obveze radnika i povjerenika radnika za zaštitu na radu, djelatnosti u vezi sa zaštitom na radu, nadzor i prekršajna odgovornost.
 • Zaštita na radu propisi - tražilica Cadial
  Kako znati da li je zakon još uvijek na snazi? Nudimo Vam pravi izvor podataka. Zaštita na radu propisi, a tražilica Cadial točno vidi koji zakoni i propisi su na snazi, a koji nisu.
 • Koordinator zaštite na radu | Stručni ispit
  Zaštita na radu - neka od pitanja na stručnom ispitu, koordinator zaštite na radu, koordinator I. Pravilnik o polaganju stručnog ispita koordinatora za zaštitu na radu.
 • Zaštita radnika od ozljeda na radu
  Zaštita radnika na radu ima za cilj da se smanji broj ozljeda na radu. Svaka povreda na radu znači bolovanja i velike gubitke. Najveći rizik ozljeda na radu prisutan je kod novih radnika, jer nisu educirani za rad na siguran način.
 • Povećava se broj ozljeda na radu
  Povećava se broj ozljeda na radu. Poslodavac je dužan osigurati uvjete za sigurnost na radu. Zaštita na radu i HTZ oprema, preduvjet za zaštitu zdravlja na radu i smanjenje stresa na radnom mjestu.
 • Dan zaštite na radu | 28 travanj - Svjetski dan zaštite na radu
  International Labour Organization - 28.travanj obilježava kao Svjetski dan zaštite na radu. Provođenje mjera sigurnosti i zaštita zdravlja na radu, smanjiti će broj ozljeda na radu. Nacionalni dan zaštite na radu proglasio je Hrvatski sabor. Poslodavci i radnici trebaju zajednički provoditi sigurnost na radu. Workers' memorial day - 28 April
 • Procjena opasnosti, zaštita i sigurnost
  Procjena opasnosti je temelj za sigurnost na radu. Rad na siguran način je uvjet za sprečavanje ozljeda na radu. Zaštita na radu, obveza poslodavca. Koje su obveze poslodavca za ispunjenje zaštite na radu?
 • Rad na visini seminar HZN - Oprema i norme
  Zaštitna oprema za rad na visini, seminar. U Hrvatskom Zavodu za norme održan je seminar o zaštitnoj opremi za rad na visini. Zaštita na radu kod rada na visini. Osobna zaštitna oprema potrebna je kao zaštita na radu, ali i kod zaštite i spašavanja.
 • Soboslikari i ličioci, zaštita zdravlja na radu
  Zaštita zdravlja na radu nalaže da se, u malim prostorima, koriste osobna zaštitna sredstva, respirator, zaštitna radna odjeća, zaštitne rukavice i zaštitne naočale. Soboslikari i ličioci izlažu se velikom riziku od smrtonosnih para. Kemikalije prodiru kroz kožu, sigurnost na radu je uvjet zaštite zdravlja.
 • Procjena rizika, web alat EU-OSHA
  EU-OSHA lansirala jednostavan i besplatan web alat - Procjena rizika na radnom mjestu (OiRA). Cilj je da se unaprijedi sigurnost na radu i zaštiti zdravlje radnika u malim tvrtkama.
 • Rad na siguran način | Ozljeda na radu
  Najveći rizik od ozljeda na radu je prisutan kod novozaposlenih radnika. Tada još nisu dovoljno educirani i osposobljeni za rad na siguran način. Kako se sprovodi zaštita na radu?
 • EU-OSHA foto natječaj, sigurnost i zaštita na radu
  EU-OSHA organizirala je foto natječaj, izbor fotografija, na temu sigurnost i zaštita na radu. Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu ima cilj poboljšati uvjete za sigurnost na radu i zaštite zdravlja na radu država članica.
 • EU-OSHA novosti - Zaštita zdravlja na radu
  Najnovije i popularne EU-OSHA novosti, na temu sigurnost i zaštita zdravlja na radu možete pročitati ovdje EN. Opće informacije potražite na HR stranicama EU-OSHA.

 

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu