mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

Zaštitna oprema, zaštita glave

Zaštitna oprema - Zaštitne naočale, Blow smoke ZAŠTITA OČIJU
Zaštitna oprema - Zaštitna kaciga, Range Quartz 3 ZAŠTITA GLAVE
Zaštitna oprema - Antifon Sepang ZAŠTITA SLUHA
Zaštitna oprema - Gumena polumaska M3200 ZAŠTITA DIŠNIH ORGANA

Ova zaštitna oprema, HTZ oprema za zaštitu glave, pruža veliki izbor i mogućnosti za učinkovitu zaštitu. Osim neizbježne zaštitne kacige, posebno je naglašen raznovrsan izbor u grupi proizvoda - zaštitne naočale. Najvažnije je zaštititi glavu i oči od ozljeda na radu. Najučinkovitije ćete se zaštititi tako da se zaštitna oprema koristi uvijek, bez izuzetka. Tako ćete spriječiti ozljede na vrijeme.

Većina ozljeda se dešava zbog nepridržavanja osnovnih pravila o zaštiti na radu. Samo jedno nepažljivo rukovanje kutnom brusilicom bez da se koristi zaštitna oprema (zaštitne naočale) može vas dovesti do teških ozljeda oka. Nemojte, iz lijenosti ili nemara, izbjegavati upotrebu naočala za zaštitu, jer moglo bi biti kasno. Sa zdravljem se ne treba igrati!

Oči je potrebno zaštititi od opasnosti mehaničkih udaraca (letećih čestica, kod obrađivanja metala). Možemo se povrijediti od krupnih letećih čestica i iskri pri ručnom ili strojnom zakivanju, klesanju, tokarenju, blanjanju... Kod plinskog i elektro zavarivanja nastaje štetno prejako svjetlo, te dolazi do ultraljubičastog i toplinskog isijavanja i iskrenja.

Potrebna je kvalitetna zaštita glave i važno je da se obavezno koristi maska za varenje ili automatska maska za varenje, jer leteće čestice, prašina i kapljice nagrizajućih tvari mogu upasti u oko iz bilo kojeg smjera. Zaštita lica i očiju štiti radnika od ozljeda mehaničke prirode, kao što su upadi čestica raznih materijala u oko, nagrizajućih i nadražujućih tvari u obliku prašina, tekućina, para, dimova i plinova te od ozljeda koje mogu nastati radi djelovanja štetnih vidljivih ili nevidljivih zračenja.

Oprema za zaštitu glaveVaša pluća su nezamjenjiva. Zaštitna oprema i respirator, zaštitna maska za lice su puno jeftiniji! Zaštitite dišne organe od otrovnih isparavanja i prašine!

Udisanje otrovnih isparavanja od lakova vrlo brzo ulazi u krv, što kao posljedicu može imati jaka povraćanja i teške vrtoglavice. Poznato je da je bilo kakva prašina loša za pluća, a posebno ona koja se dobije brušenjem stakloplastike, poliestera ili pleksiglasa. Ovo je prašina koja se ne može razgraditi i zauvijek ostaje u Vašim plućima.

Postoje razni filteri za zaštitne maske. Neki filteri su isključivo za kemikalije a neki štite i od prašine i od kemikalije. Najbolje je koristiti specijalne zaštitne maske sa filterima. Maske za zaštitu dišnih puteva ćete svakako trebati ukoliko mislite raditi sa kemikalijama u zatvorenom prostoru. Ove maske za zaštitu glave Vas mogu sačuvati od niza neugodnosti, poput vrtoglavica i mučnina zbog udisanja toksičnih isparavanja (stiren iz poliesterske smole ili neki drugi lak).

Štitnici za uši - antifoni i čepići za uši su obavezna zaštitna oprema za učinkovitu zaštitu sluha. Prevelika buka može izazvati povrede i trajna oštećenja organa za sluh.

Zaštitna oprema za zaštitu glave je obavezna. Zakon o zaštiti na radu propisuje kako se ona koristi. Za više informacija o proizvodima pregledajte Delta Plus Katalog HTZ opreme.

Zaštitna oprema, zaštita glave

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu