mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

Respirator, zaštita dišnih organa

Respirator - Zaštita dišnih organa - Zaštita dišnih puteva

Respirator - Venitex, zaštita dišnih organaKvalitetan Venitex respirator, koji služi kao zaštita dišnih organa, je obavezan. Njegova svrha je da štiti od rizika udisanja opasnih tvari koje se nalaze u radnoj okolini. Preko dišnih organa najlakše unosimo otrove u tijelo i krvotok. Najčešće stradaju jetra, gušterača i bubrezi.

  • zaštitna maska - respirator
  • polumaska
  • puna maska

Pomoći ćemo Vam kako da odaberete respirator (zaštitne maske za disanje), koji je nezamjenljiv kako bi se provela sigurna zaštita dišnih organa. Da li Vam treba zaštitna jednokratna maska, gumena polumaska ili gumena maska za zaštitu kompletnog lica? Imamo maske ugodne za nošenje, koje odlično naliježu na lice, pružaju mali otpor pri disanju i smanjuju mogućnost prodiranja opasnih čestica prašine i plinova u pluća.

Zaštitne maske za disanje Venitex Mnoge opasnosti na radnom mjestu su očigledne. Padovi, udarci s različitim predmetima u padu, posjekline, ekstremna hladnoća ili toplina, opekline i ozljede kralježnice, predstavljaju samo neke od opasnosti. Neke druge opasnosti, poput kemijskih uzroka manje su poznate (otapala za odmašćivanje, boje, sredstva za čišćenje, neki građevinski materijali). Kao posljedicu rada bez odgovarajuće zaštite dišnih organa radnik može imati problema sa glavoboljom vrtoglavicom prehladama ili kašljem.

Respirator - zaštitna maska za disanje, neophodna HTZ oprema za zaštitu dišnih organa sprječava negativne utjecaje kojima, za vrijeme rada, mogu biti izloženi Vaši dišni organi (prašina, aerosoli, dim ili plin). Zaštita je potrebna ako koncentracija izmjerena tijekom nekog određenog perioda (8 radnih sati) prelazi dopuštene vrijednosti koje su naznačene u Tehničkom listu o toksičnosti određenog proizvoda. Granična vrijednost izlaganja je koncentracija izmjerena tijekom maksimalnog perioda od 15 minuta koji se ne bi smio premašiti. Respiratori maju kombinirane filtre za zaštitu od plina i prašine. Filtri se naručuju posebno.

Zaštitne maske za disanje Venitex FFP3

Respirator - Jednokratna polumaska Venitex FFP3Najbolje su maske sa filtrima koji se mogu mijenjati. Nije presudan broj filtra, ali sa dva filtra se lakše diše. Zaštitna maska Venitex štiti i usta tako da otrovi, preko sline, ne ulaze u tijelo.

U ponudi imamo Venitex zaštitne maske koje su namijenjene za korištenje u kemijskoj, farmaceutskoj, automobilskoj, kao i svim drugim industrijama gdje je potrebna zaštita dišnih organa.

Imamo jednokratne polumaske i jednokratne sklopive polumaske. Školjka je izvedena od netkanih sintetičkih vlakana, s membranom za izdisanje. Filtriraju prašinu i neugodne mirise, savitljive su i udobne.

Maske protiv prašine obično imaju tri klase. Označavaju se sa FFP1, FFP2,FFP3 ovisno o gustoći filtra. Zaštitna maska Venitex FFP3 je uglavnom najbolji izbor jer one imaju vrlo gusti filtar. FTI se odnosi na performanse zaštitnog filtra maske za lice i označava propuštanje prema unutra.

Zaštitna maska Venitex, za kompletnu zaštitu lica, mora proći ispitivanja u vezi otpornosti na temperaturu, udarce, plamen, termičko zračenje, razvlačenje, na proizvode za čišćenje i za dezinfekciju. Gumena maska za zaštitu kompletnog lica ima panoramski ekran od polikarbonata i široko vidno polje. Unutarnja polumaska, od silikona, ima dvije membrane za protok zraka prema van, koje sprečavaju zamagljivanje. U zaglavlju stranice možete vidjeti primjer, M8200 Mercure silikonska maska sa vizirom od polikarbonata (3 membrane za udisanje, 1 membrana za izdisanje, fonski uređaj).

Zaštita dišnih organa - Filter za respiratorPri ulaženju u zatvoreni onečišćeni prostor (zagušljiv od para otapala) važno je da se upotrijebi respirator ili zaštitna maska za disanje s propisanim cjedilom (filtrom), obavezna zaštita dišnih organa. Kemikalije nam mogu ući u organizam kroz nos, kožu i usta, zato je važno da se osim zaštitne maske nosi i kompletno zaštitno odijelo. Kada radite u prostorima gdje se stvaraju velike količine prašine, obavezno koristite respirator. Pozor! Uporabom pogrešnog respiratora nećete zaštititi dišne organe, već možete sebi naškoditi.

 

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu