mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

ABS zaštitne kacige, savršena zaštita glave

Zaštitne kacige

ZAŠTITNE KACIGE

  • Zaštitne kacige, građevinske kacige, od ABS-a u obliku baseball kape koja omogućava bolju vidljiivost i zaštitu glave. Zaštitni vizir se može nositi sa prednje ili stražnje strane. S unutrašnje strane ima 3 tekstilne trake s 8 točki pričvršćenja. Na čelu ima spužvicu. Električna izolacija. Fluorescentne boje i reflektirajuća traka omogućiti će veću vidljivost danju i noću te pružiti bolju sigurnost i zaštitu glave na radu.
  • Građevinska zaštitna kaciga od polipropilena (PP) sa rupicama. Materijal ima visoku otpornost i dodatno je obrađen protiv UV zraka. Podešavanje širine kotačićem. Radi veće udobnosti moguće su dvije pozicije opsega glave, i to gore i dolje.
  • Zaštitne kacige VENITEX, otporne na UV zrake od polietilena visoke gustoće (HDPE). Unutarnji dio kacige s trakama od polietilena (LDPE). Ova kaciga ima 6 točki za pričvršćenje i ručno podešavanje širine pomoću PVC trake. Opseg glave od 51 do 62 cm. Zaštitna kaciga ima znojnik, električnu izolaciju i standardni otvor za dodatnu opremu.
  • Kao zaštitnu kacigu za zaštitu od bočnih, lateralnih, udaraca u glavu preporučujemo baseball kapu-kacigu. Vanjski materijal je tekstil poliester/pamuk "mesh", vrlo prozračan. Unutarnja zaštitna kaciga, koja amortizira udarce, je od polietilena sa EVA pjenom. Veličina je univerzalna. Širina se podešava čičak trakom. Namijenjena je za korištenje u unutarnjim prostorima za zaštitu glave. Ni u kojem slučaju se ne smije koristiti umjesto industrijske zaštitne kacige.
  • Šumarske zaštitne kacige FORESTIER2 za zaštitu glave i lica. Proizvedena je od polipropilena visoke gustoće koji je UV otporan. 8 točaka za pričvršćenje, traka protiv znojenja - blister pakiranje. Uz ovu vrstu zaštitne kacige isporučujemo dodatnu opremu: štitnici za uši (antifon SUZUKA), nosač vizira VISOR HOLDER i vizir sa čeličnom mrežicom.

Zaštitne kacige - Građevinske kacige

KAKO ZAŠTITITI GLAVU?

Izabrati odgovarajući model zaštitne kacige. Prepoznajte važnost koju ima osobna zaštitna oprema.

Prvo treba precizno odrediti opasnost. Da li je to pad predmeta, udarci, kombinirana opasnost - zaštita od buke i zaštita lica. Zatim provjeriti broj europskog standarda, godinu proizvodnje, tip zaštitne kacige, veličinu. Primijeniti upute ili preporuke za namiještanje, montažu, korištenje, čišćenje, dezinfekciju, održavanje, servisiranje i skladištenje.

Zaštitne kacige - Zaštita glaveGrađevinska zaštitna kaciga ima tri funkcije. Prva da pruži efikasnu zaštitu od probijanja i zaštiti glavu. Druga da amortizira udarac (zahvaljujući remenju za pričvršćenje), a treća je da, zahvaljujući ergonomskom obliku, omogući skretanje okomitog udarca s vrha lubanje. Na poslovima gdje se ne mogu otkloniti štetnosti i opasnosti moraju se koristiti propisana osobna zaštitna sredstva i oprema. U brodogradji, građevinarstvu, šumarstvu...zaštitna kaciga glavu čuva i zato je radnik treba uvijek nositi dok obavlja poslove. Zaštitna kaciga je pouzdana zaštita glave i zato je UVIJEK treba nositi.

 

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu