mybutton
Zaštita na radu, zaštitna oprema | Dom-Tex HTZ oprema

Zaštita od buke, zaštita sluha Venitex

Zakon o zaštiti na radu propisuje obaveznu uporabu zaštitne opreme, koja štiti radnika od ozljeda i oštećenja - zaštita od buke, efikasna zaštita sluha.

Čepići za uši umeću se u ušni kanal radi prigušenja buke. Možemo Vam ponuditi veliki izbor Venitex jednokratnih čepića za uši od poliuretanske pjene, raznih pakiranja. Osim poliuretanskih u prodaji su i višekratni silikonski čepići za uši na vezice. Čepići za uši od poliuretana sa sklopivim polipropilenskim obručem za glavu lako se spremaju i idealni su za povremeno korištenje.

Zaštita od buke - Zaštita sluha VenitexZaštita od buke i razina buke - Jakost, ili amplituda zvuka i buke izražava se u decibelima (dB). Intenzitet - razina buke može predstavljati opasnost za ljude. Sigurnosna granica, dozvoljena razina buke je 85dB nakon čega počinje bol i pojavljuju se oštećenja sluha, a buka može prouzročiti i gubitak sluha. Kad razina buke prelazi dozvoljene vrijednosti zaštita od buke je obavezna. Kod 5dB percepcija zvuka je minimalna, 20dB je zvuk povjetarca u krošnjama, 50dB tiha kućna muzika, 60dB govor, a 80dB kad se glas pretvori u vrisak. Razina buke kod pneumatske bušilice je 105dB i potrebna je zaštita od buke.

Štitnici za uši - antifoni, služe za zaštitu sluha od prekomjerne buke. Školjke za uši su izrađene od ABS-a i punjene sintetičkom pjenom. Obruč oko glave presvučen je tekstilom, a sa unutarnje strane EVA i PVC. Podesiv je po visini i vrlo udoban. Ima pojačanje radi veće savitljivosti i bolje udobnosti. Dobre slušalice za zaštitu od buke su one koje propuštaju zvuk glasa (slaba jačina) i koje nepodnošljivu buku svode na prihvatljivu jačinu (između 75 i 85dB).

Zahvaljujući tehnologiji štitnici za uši imaju vrlo visoke performanse. Boje se mogu kombinirati sa radnom odjećom iz kolekcije MACH CORPORATE. U ponudi imamo i sklopive antifone sa školjkama od ABS-a. Namijenjeni su za radove u zračnim lukama, industriji (ljevaonice) ili građevinska i javne radove.

Kako bi se izbjegao rizik izolacija na radnom mjestu preporučujemo PIT-STOP elektronski antifon. Gumb ON/OFF s podešavanjem volumena posebno na svakom uhu. 2 mikrofona s vanjske strane, povezana na 2 slušalice unutar školjki. Elektronske slušalice za zaštitu sluha su stereofonske, nemaju žica sa vanjske strane, a za signalizaciju da je sustav aktiviran koriste LED.

VENITEX PIT RADIO elektronski antifon opremljen je radio sustavom (stereofon). Štitnici za uši su od ABS-a, a obruč od metala i PVC-a - može se podešavati. Ima gumb za podešavanje volumena zvuka (Bass ON/OFF) i odabir radio stanica (OFF/AM/FM). Omogućuje slušanje radija na frekvencijama FM (88 - 108 MHz) i AM (540 -1700 kHz), a istovremeno je zaštita od buke na udoban i efikasan način. Radio sistem AM/FM je ograničen na jačinu zvuka od 82 dB. Funkcionira sa 2 AAA baterije, koje nisu uključene.

 

Zaštita na radu

Novosti - Arhiva

28 travanj – Svjetski dan zaštite na radu

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (ILO – International Labour Organization) obilježava ...

 
 
Facebook Twitter
 
Prijavite se na naš Newsletter! Prvi doznajte što nudi
AKCIJSKA PRODAJA.
 
 
Saznajte novosti. Upišite Vašu mail adresu na 
Newsletter listu.
 
 
Validate GEO-TAGs
 
  

Zaštita na radu - Delta Plus

Zaštitna oprema - Venitex rukavice Radna odjeća - PanoplyRadne cipele - Tiger Steel
Osobna zaštitna oprema zaštite na radu
 
Zaštita zdravlja - Sigurnost na radu
 
HTZ oprema zaštite na radu